Höstratatouille med fänkål och chili

( 1 )

Idag bestämde jag mig för att inventera kyl och frys och hittade lite olika grönsaker som hade blivit liggandes och bortglömda.
Inga “konstiga” grönsaker som så, men ändock bortglömda mitt i den hektiska vardagen.

Den här höstpastan är en variant av ratatouille, men på mitt vis – med selleri, fänkål och mangoldstjälkar.
Men man kan ta lite vad man har hemma tycker jag.

Höstratatouille med fänkål och chili

Ingredienser:

  • 1 röd lök (gul går lika bra)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor Aubergine, dela i ca 1×1 cm stora bitar
  • 1 Zucchini, dela i ca 2×2 cm stora bitar
  • 1-2 röda paprikor, grovt hackad
  • 1 fänkål, finhackad
  • 3 stjälkar selleri, dela i två på längden och skiva
  • 2-3 dl mangoldstjälkar (kan uteslutas – jag hade redan förvällda hemma)
  • 3 tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 hackad röd chili eller chilipulver och cayennepeppar
  • Salt (gärna örtsalt) & Peppar
  • Finhackad persilja

Gör så här:
Hacka löken och fräs tillsammans med den pressade vitlöken i en kastrull med olja.
Häll i auberginen och zucchinin och låt fräsa med en stund.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i ca 30-45 minuter.
Rör om då och då och smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta, potatis eller quinoa.
Strö över finhackad persilja.

En reaktion på “Höstratatouille med fänkål och chili

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Current day month ye@r *