Raw Triple Chocolate Mini cakes

( 8 )

Åååååh vad jag har längtat efter att få dela med mig av det här receptet. Jag testade det här receptet för ungefär 2 år sen i samband med att jag blev vegan (jag åt raw food i ungefär ett halvår). Jag köpte in “rundlar” (som jag tidigare använt till det här receptet) och tänkte göra dem som mini-cakes, men sen har det dröjt tills min mammas födelsedag för en vecka sen innan jag faktiskt testade att göra dem. Jag har en Vitamix-blender, och den gör att fyllningen blir helt slät och perfekt – så det rekommenderar jag att man använder. Men om man inte har en vitamixblender så kan man blötlägga cashewnötterna över natten, och sen tror jag det är lättast att köra det i en bra matberedare. Det blir nog inte helt slätt i en matberedare, men någotsånär.

Det här måste vara världens godaste raw chokladdessert någonsin! I alla fall om man gillar mycket choklad 🙂 Perfekt till finare fester och tillställningar. Eller varför inte bara en vanlig tisdag?

Raw triple chocolate mini cakes

DSC_1786

Pekanbotten:
3 dl Pekannötter
7 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
1,25 dl raw kakao
en nypa salt

Gör såhär:
Mixa först pekannötterna i en matberedare till mjöl. Inte för länge, för då blir det pekansmör.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa. Den är klar när det går det att nypa ihop degen och den går att forma. Tryck ut i miniformar, eller i en vanlig cheesecakeform.

DSC_1730

Chokladfyllning:
5 dl cashewnötter (blötläggs i 10 minuter, alt. över natten om matberedare ska användas)
1,5 dl lönnsirap (eller agavesirap)
1,25 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
1,25 dl smält kokosolja
1,75 dl raw kakaopulver

Gör såhär:
Mixa cashewnötter, vatten och sirap till en helt slät massa i en blender/vitamix. Om “stark blender” saknas, mixa det i en matberedare. Tillsätt vanilj, kokosolja och kakaopulver. Mixa tills allt är väl blandat. Häll smeten i formarna, och ställ sedan in i frysen i 2-3 timmar. Ta ut dem ur formarna och dekorera med chokladsåsen nedan.

Chokladsås:
1 dl smält kokosolja
3 msk kakao
3 msk agavesirap
Blanda ihop i en liten skål.

DSC_1833

8 reaktion på “Raw Triple Chocolate Mini cakes

   1. JH

    Jag letade runt lite, visste inte riktigt vad dom hette då jag hittat dem under många olika namn. Men hittade till slut på clas ohlson !
    Ska prova dem nästa helg! 🙂 Ungefär hur många bakelser blir det?
    Jag brukar må jättedåligt om jag äter mer än 1-1,5msk kokosfett. Kanske går det att byta kokosfettet mot något annat för att det inte ska bli så mycket i varje bakelse? Jag har lite dålig koll, är ny på den mjölkfria biten…

    Svara
     1. veganstyle Inläggsförfattare

      Ah vad roligt att det finns på clas ohlson också 🙂 Jag fick ut 12 bakelser av receptet. Det borde gå att byta ut kokosfettet i chokladfylllningen mot t.ex samma mängd mjölkfritt margarin (som man smälter) eftersom det liksom kokosfettet stelnar bra.

      Om du vill undvika kokosfettet helt så kan man nog göra toppingen/chokladsåsen med smält mörk choklad, lite agavesirap och en klick margarin. Det blir inte helt raw, men nyttigare än vanliga bakverk iaf och säkert fortfarande ruskigt gott 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *