Galet goda chokladbrownies gjorda på svarta bönor (glutenfria)

( 2 )

brownies1-2

De här brownieserna är så otroligt goda – och de är helt glutenfria, proteinrika (+ fulla med mineraler), och måhända kanske lite avtändande med sin ingredienslista vid en första anblick.. Men låt dig icke luras, de är nämligen supergoda, tror inte att man skulle kunna gissa att de är gjorda på nästan bara bönor, socker och kakao! Passar bra att bjuda på dessa till t.ex fika eller kalas. Eller så kan man ju alltid äta dem för sig själv.. De är ju nästan nyttiga. De är superenkla att göra också =)

brownies2-2

Ingredienser

2 msk linfrön + 6 msk vatten
2 burkar svarta bönor (6 dl)
2 dl socker
1 dl kakao
6 msk kokosolja
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
ev. nötter att dekorera med (t.ex valnötter, pekannötter)

Starta ugnen på 175 grader. Mixa linfrön med vatten i en matberedare under 1 minut, och låt sedan blandningen stå i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser (utom nötterna), mixa slätt under några minuter och häll sedan upp i muffinsformar, det blir 20 muffins.
Dekorera med hackade nötter, eller som på bilden hela valnötter.
Ställ in i ugnen i 20-25 minuter och ta sedan ut och låt svalna. Njut!

brownies3-2

2 reaktion på “Galet goda chokladbrownies gjorda på svarta bönor (glutenfria)

  1. Johanna

    Riktigt goda, är inte vegan själv men bakade dessa till en vän som är vegan. Vågade först inte prova men oj så glad jag är att jag gjorde det, tack för gott recept! 🙂

    Svara
  2. Patrik

    Riktigt goda! Jag bytte ut linfrön mot chiafrön, en halv dl av sockret mot en halv dl av mer kakao, och hade i jordnötssmör i degen i stället för nötter ovanpå. Behövde grädda lite längre men det blev utmärkt!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *