Åååååh vad jag har längtat efter att fÃ¥ dela med mig av det här receptet. Jag testade det här receptet för ungefär 2 Ã¥r sen i samband med att jag blev vegan (jag Ã¥t raw food i ungefär ett halvÃ¥r). Jag köpte in “rundlar” (som jag tidigare använt till det här receptet) och tänkte göra dem som mini-cakes, men sen har det dröjt tills min mammas födelsedag för en vecka sen innan jag faktiskt testade att göra dem. Jag har en Vitamix-blender, och den gör att fyllningen blir helt slät och perfekt – sÃ¥ det rekommenderar jag att man använder. Men om man inte har en vitamixblender sÃ¥ kan man blötlägga cashewnötterna över natten, och sen tror jag det är lättast att köra det i en bra matberedare. Det blir nog inte helt slätt i en matberedare, men nÃ¥gotsÃ¥när.
Det här måste vara världens godaste raw chokladdessert någonsin! I alla fall om man gillar mycket choklad 🙂 Perfekt till finare fester och tillställningar. Eller varför inte bara en vanlig tisdag?
Raw triple chocolate mini cakes
Pekanbotten:
3 dl Pekannötter
7 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
1,25 dl raw kakao
en nypa salt
Gör såhär:
Mixa först pekannötterna i en matberedare till mjöl. Inte för länge, för då blir det pekansmör.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa. Den är klar när det går det att nypa ihop degen och den går att forma. Tryck ut i miniformar, eller i en vanlig cheesecakeform.
Chokladfyllning:
5 dl cashewnötter (blötläggs i 10 minuter, alt. över natten om matberedare ska användas)
1,5 dl lönnsirap (eller agavesirap)
1,25 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
1,25 dl smält kokosolja
1,75 dl raw kakaopulver
Gör såhär:
Mixa cashewnötter, vatten och sirap till en helt slät massa i en blender/vitamix. Om “stark blender” saknas, mixa det i en matberedare. Tillsätt vanilj, kokosolja och kakaopulver. Mixa tills allt är väl blandat. Häll smeten i formarna, och ställ sedan in i frysen i 2-3 timmar. Ta ut dem ur formarna och dekorera med chokladsÃ¥sen nedan.
Chokladsås:
1 dl smält kokosolja
3 msk kakao
3 msk agavesirap
Blanda ihop i en liten skål.