månadsarkiv: december 2013

Härlig helg i Malmö, vinnare och årets första jultallrik

( 1 )

I fredags trotsade jag och sambon stormen och Ã¥kte ner till Malmö trots inställda tÃ¥g och fÃ¥ ersättningsbussar. Vi kom fram runt kl 23 sÃ¥ det blev inte sÃ¥ mycket mer än att gÃ¥ till hotellet och köpa med varsin vebab och falafel frÃ¥n det ökända Jalla Jalla pÃ¥ bergsgatan 16(japp, vi hade turen att de hade öppet sÃ¥ sent!). Det kändes väldigt härligt att kunna köpa “vanlig (vegan)snabbmat” frÃ¥n ett snabbmatskök, speciellt när de hade 4 olika sorters dressingar att välja pÃ¥; sesam-, hummus-, mango- och stark sÃ¥s. Lyx ju!

På lördagen var det dags för årets vegomässa! Helt underbar mässa med massa god mat, trevliga människor och utställare! (Jag hade bara med mig min gamla kompaktkamera, därav kvalitén på fotona)

jazzotobbe

Jag var med i samma lag som Tobias Lund och vi vann matlagningstävlingen (yay!) som Mat i munnen höll i under vegomässan. Nervöst, roligt och spännande – men vi lyckades under 30 minuter komponera/improvisera ihop en veef-wok med strimlad kÃ¥lrot, lök och chili/vitlök/ingefära, till det gjorde Tobias en physalis/korriandersÃ¥s och jag gjorde en ananas/myntasalsa. Till det serverades det risnudlar. Recept kommer!

halsband-2

Bland utställarna träffade jag Sara Blackarm som driver webbshopen Rubbocalyptica, hon sÃ¥lde otroligt snygga smycken som hon har gjort pÃ¥ “skräp” – eller närmare bestämt cymbal- däck och besticksmycken! Jag fastnade speciellt för halsbanden med en läcker veganlogga som hon huggit ut frÃ¥n använda cymbaler. Cymbalerna har skänkts till hennes DIY-verksamhet och är använda – därför har de slagmärken pÃ¥ sig, sÃ¥ varje smycke är unikt och otroligt snyggt. Man kan hitta hennes webbshop pÃ¥ Etsy!

PÃ¥ kvällen blev det middag pÃ¥ Kao’s, vi hade bokat julbord där och det var som jag hade hoppats – fantastiskt gott. Deras Jansson’s frestelse var sÃ¥ galet god att jag vill ha deras recept till julbordet! Annat gott som fanns var bland annat vegobullar, auberginesill, prinskorv, röbetssallad, rödkÃ¥l, grönkÃ¥l och en massa annat gott. Yum! SÃ¥ det blev en härlig vistelse i Malmö – Sveriges “veganmecka”. Jag hoppas att vi tar efter mer i Stockholm och att det öppnas upp för fler veganmatställen här. 🙂

jultallrik-2