Idag bestämde jag mig för att inventera kyl och frys och hittade lite olika grönsaker som hade blivit liggandes och bortglömda.
Inga “konstiga” grönsaker som sÃ¥, men ändock bortglömda mitt i den hektiska vardagen.
Den här höstpastan är en variant av ratatouille, men pÃ¥ mitt vis – med selleri, fänkÃ¥l och mangoldstjälkar.
Men man kan ta lite vad man har hemma tycker jag.
Höstratatouille med fänkål och chili
Ingredienser:
- 1 röd lök (gul går lika bra)
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 stor Aubergine, dela i ca 1×1 cm stora bitar
- 1 Zucchini, dela i ca 2×2 cm stora bitar
- 1-2 röda paprikor, grovt hackad
- 1 fänkål, finhackad
- 3 stjälkar selleri, dela i två på längden och skiva
- 2-3 dl mangoldstjälkar (kan uteslutas – jag hade redan förvällda hemma)
- 3 tomater
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 hackad röd chili eller chilipulver och cayennepeppar
- Salt (gärna örtsalt) & Peppar
- Finhackad persilja
Gör så här:
Hacka löken och fräs tillsammans med den pressade vitlöken i en kastrull med olja.
Häll i auberginen och zucchinin och låt fräsa med en stund.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i ca 30-45 minuter.
Rör om då och då och smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta, potatis eller quinoa.
Strö över finhackad persilja.