månadsarkiv: december 2013

Härlig helg i Malmö, vinnare och årets första jultallrik

( 1 )

I fredags trotsade jag och sambon stormen och åkte ner till Malmö trots inställda tåg och få ersättningsbussar. Vi kom fram runt kl 23 så det blev inte så mycket mer än att gå till hotellet och köpa med varsin vebab och falafel från det ökända Jalla Jalla på bergsgatan 16(japp, vi hade turen att de hade öppet så sent!). Det kändes väldigt härligt att kunna köpa ”vanlig (vegan)snabbmat” från ett snabbmatskök, speciellt när de hade 4 olika sorters dressingar att välja på; sesam-, hummus-, mango- och stark sås. Lyx ju!

På lördagen var det dags för årets vegomässa! Helt underbar mässa med massa god mat, trevliga människor och utställare! (Jag hade bara med mig min gamla kompaktkamera, därav kvalitén på fotona)

jazzotobbe

Jag var med i samma lag som Tobias Lund och vi vann matlagningstävlingen (yay!) som Mat i munnen höll i under vegomässan. Nervöst, roligt och spännande – men vi lyckades under 30 minuter komponera/improvisera ihop en veef-wok med strimlad kålrot, lök och chili/vitlök/ingefära, till det gjorde Tobias en physalis/korriandersås och jag gjorde en ananas/myntasalsa. Till det serverades det risnudlar. Recept kommer!

halsband-2

Bland utställarna träffade jag Sara Blackarm som driver webbshopen Rubbocalyptica, hon sålde otroligt snygga smycken som hon har gjort på ”skräp” – eller närmare bestämt cymbal- däck och besticksmycken! Jag fastnade speciellt för halsbanden med en läcker veganlogga som hon huggit ut från använda cymbaler. Cymbalerna har skänkts till hennes DIY-verksamhet och är använda – därför har de slagmärken på sig, så varje smycke är unikt och otroligt snyggt. Man kan hitta hennes webbshop på Etsy!

På kvällen blev det middag på Kao’s, vi hade bokat julbord där och det var som jag hade hoppats – fantastiskt gott. Deras Jansson’s frestelse var så galet god att jag vill ha deras recept till julbordet! Annat gott som fanns var bland annat vegobullar, auberginesill, prinskorv, röbetssallad, rödkål, grönkål och en massa annat gott. Yum! Så det blev en härlig vistelse i Malmö – Sveriges ”veganmecka”. Jag hoppas att vi tar efter mer i Stockholm och att det öppnas upp för fler veganmatställen här. :)

jultallrik-2