månadsarkiv: september 2012

Höstratatouille med fänkål och chili

( 1 )

Idag bestämde jag mig för att inventera kyl och frys och hittade lite olika grönsaker som hade blivit liggandes och bortglömda.
Inga ”konstiga” grönsaker som så, men ändock bortglömda mitt i den hektiska vardagen.

Den här höstpastan är en variant av ratatouille, men på mitt vis – med selleri, fänkål och mangoldstjälkar.
Men man kan ta lite vad man har hemma tycker jag.

Höstratatouille med fänkål och chili

Ingredienser:

  • 1 röd lök (gul går lika bra)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor Aubergine, dela i ca 1×1 cm stora bitar
  • 1 Zucchini, dela i ca 2×2 cm stora bitar
  • 1-2 röda paprikor, grovt hackad
  • 1 fänkål, finhackad
  • 3 stjälkar selleri, dela i två på längden och skiva
  • 2-3 dl mangoldstjälkar (kan uteslutas – jag hade redan förvällda hemma)
  • 3 tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 hackad röd chili eller chilipulver och cayennepeppar
  • Salt (gärna örtsalt) & Peppar
  • Finhackad persilja

Gör så här:
Hacka löken och fräs tillsammans med den pressade vitlöken i en kastrull med olja.
Häll i auberginen och zucchinin och låt fräsa med en stund.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i ca 30-45 minuter.
Rör om då och då och smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta, potatis eller quinoa.
Strö över finhackad persilja.